Strip Turnhout


Recensie

Tyler Cross (Fabien Nury & Brüno)

In ‘Tyler Cross’ vermengt scenarist Fabien Nury een hardboiled misdaadverhaal met een typisch westerngegeven. Drie broers en een op macht beluste vader domineren een Texaans dorp. Op de vooravond van het huwelijk tussen een van de broers en de plaatselijke schone, arriveert beroepskiller Tyler Cross, op weg met een partij heroïne die hij overhield aan een mislukte deal, in het dorp. Om zijn heroïne te kunnen verkopen, helpt hij de vader van de schone in diens wraaktocht tegen de dominante familie. Veel sentiment moet je niet verwachten van Cross, ook niet wanneer de schone in zijn armen belandt.

Nury en Brüno verzorgden in 2011 het magistrale album ‘Atar Gull’, een slavenverhaal waarin het wraakmotief voor een fatale afloop zorgde. De lotsbestemming van Tyler Cross is verwant aan die van Atar Gull, maar het verhaal van deze strip is niet zo sterk (‘Atar Gull’ was overigens gebaseerd op een roman van Eugène Sue). De tekeningen en kleuren zijn minder doorgedreven dan in ‘Atar Gull’, maar dat maakt het album wellicht toegankelijker voor een breed publiek. (CB)


Fabien Nury & Brüno
‘Tyler Cross’, Dargaud, 96 blz., €23,95.

10 September 2015, 13:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina