Strip Turnhout


Recensie

Eleonora 1: De zwarte legende (Gomez, Delalande & Mogavino)

Daedalus heeft nog eens in de grabbelton van de Franse uitgeverij Delcourt gegraaid en de reeks ‘Les Reines de Sang’ mee over de grens genomen. In deze nieuwe conceptreeks (vertaald als ‘Bloedkoninginnen’) zet men een aantal sterke vrouwen in the picture die de geschiedenis van Frankrijk mee hebben bepaald. In dit eerste deel  van de trilogie maken we kennis met Eleonora van Aquitanië, die uitgehuwelijkt wordt aan de Franse koning Lodewijk VII, maar zich al snel ontpopt tot een meesterlijke intrigante die niet alleen de lakens van de echtelijke sponde naar zich toetrekt.

De zoveelste reeks die zich afspeelt in de Middeleeuwen? Klopt, maar net zoals ‘De lemen troon’, ‘De wegen van de heer’ en ‘De As van de Katharen’ is het heel onderhoudend leesvoer dat niet gediend is van het stigma ‘historische strip, maar zoveel meer betekent. (MS)


Gomez, Delalande & Mogavino
‘Eleonora 1: De zwarte legende’, Daedalus, 56 blz., €17,95.

22 September 2015, 15:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina