Strip Turnhout


Recensie

Eleonora 1: De zwarte legende (Gomez, Delalande & Mogavino)

Daedalus heeft nog eens in de grabbelton van de Franse uitgeverij Delcourt gegraaid en de reeks ‘Les Reines de Sang’ mee over de grens genomen. In deze nieuwe conceptreeks (vertaald als ‘Bloedkoninginnen’) zet men een aantal sterke vrouwen in the picture die de geschiedenis van Frankrijk mee hebben bepaald. In dit eerste deel  van de trilogie maken we kennis met Eleonora van Aquitanië, die uitgehuwelijkt wordt aan de Franse koning Lodewijk VII, maar zich al snel ontpopt tot een meesterlijke intrigante die niet alleen de lakens van de echtelijke sponde naar zich toetrekt.

De zoveelste reeks die zich afspeelt in de Middeleeuwen? Klopt, maar net zoals ‘De lemen troon’, ‘De wegen van de heer’ en ‘De As van de Katharen’ is het heel onderhoudend leesvoer dat niet gediend is van het stigma ‘historische strip, maar zoveel meer betekent. (MS)


Gomez, Delalande & Mogavino
‘Eleonora 1: De zwarte legende’, Daedalus, 56 blz., €17,95.

22 September 2015, 15:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina