Strip Turnhout


Recensie

Ravian en Laureline: De levende dromen (Mézières & Christin)

In Frankrijk heeft de sci-fi reeks ‘Ravian en Laureline’ weliswaar een stevige aanhang, in België en Nederland is de reeks wat in de vergetelheid gesukkeld. Uitgeverij Sherpa neemt de taak op zich om de opgefriste verhalen, voorzien van stevig wat duiding, weer op de markt te brengen. Ook dit boek was dus  vroeger al beschikbaar, maar toen was de titel nog ‘De vierde dimensie’.

Het nulnummer van de reeks bundelt twee vroege verhalen van deze tijdreizigers. In vergelijking met hedendaagse sciencefiction doen ze wat gedateerd aan, maar dat drukt het leesplezier gelukkig niet. Ook de tekeningen zijn binnen het genre stevig afwijkend. Fans van Moebius zullen hier niet aan hun trekken komen. Wie  de vroege verhalen van ‘Baard en Kale’ of ‘Guus Slim’ waardeert, zal ook hier van de stijl kunnen genieten. (WLE)


Mézières en Christin
‘Ravian en Laureline: de levende dromen’, Sherpa, 64 blz., €25.

22 September 2015, 14:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina