Strip Turnhout


Recensie

Ravian en Laureline: De levende dromen (Mézières & Christin)

In Frankrijk heeft de sci-fi reeks ‘Ravian en Laureline’ weliswaar een stevige aanhang, in België en Nederland is de reeks wat in de vergetelheid gesukkeld. Uitgeverij Sherpa neemt de taak op zich om de opgefriste verhalen, voorzien van stevig wat duiding, weer op de markt te brengen. Ook dit boek was dus  vroeger al beschikbaar, maar toen was de titel nog ‘De vierde dimensie’.

Het nulnummer van de reeks bundelt twee vroege verhalen van deze tijdreizigers. In vergelijking met hedendaagse sciencefiction doen ze wat gedateerd aan, maar dat drukt het leesplezier gelukkig niet. Ook de tekeningen zijn binnen het genre stevig afwijkend. Fans van Moebius zullen hier niet aan hun trekken komen. Wie  de vroege verhalen van ‘Baard en Kale’ of ‘Guus Slim’ waardeert, zal ook hier van de stijl kunnen genieten. (WLE)


Mézières en Christin
‘Ravian en Laureline: de levende dromen’, Sherpa, 64 blz., €25.

22 September 2015, 14:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina