Strip Turnhout


Recensie

Land van de vampiers 1: Exodus (David Muñoz & Manuel Garcia)

Scenarist David Muñoz (hij werkte onder meer al samen met Guillermo del Torre) en tekenaar Manuel Garcia (u zou hem kunnen kennen als comicstekenaar) slaan de handen in elkaar voor wat een trilogie moet worden waarin heel veel genres bij elkaar komen: een postapocalyptische roadmovie, een vampierenverhaal, een fantasy-thriller… En het doet ook aan ‘Walking Dead’ denken: een groep overlevers in een vijandige wereld.

Maar toch is ‘Land van de vampiers’ meer dan zomaar een mengvorm van populaire genres. Met name de wat zenuwachtige maar efficiënte manier waarop de Spaanse tandem het verhaal vertelt, met heel veel kleine prentjes per pagina, tilt deze strip boven de middelmaat uit in vrijwel alle genres uit waartoe hij zou kunnen behoren.


David Muñoz & Manuel Garcia
‘Land van de vampiers 1: Exodus’,

Medusa, 48 blz., € 16,95.

22 September 2015, 13:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina