Strip Turnhout


Recensie

Land van de vampiers 1: Exodus (David Muñoz & Manuel Garcia)

Scenarist David Muñoz (hij werkte onder meer al samen met Guillermo del Torre) en tekenaar Manuel Garcia (u zou hem kunnen kennen als comicstekenaar) slaan de handen in elkaar voor wat een trilogie moet worden waarin heel veel genres bij elkaar komen: een postapocalyptische roadmovie, een vampierenverhaal, een fantasy-thriller… En het doet ook aan ‘Walking Dead’ denken: een groep overlevers in een vijandige wereld.

Maar toch is ‘Land van de vampiers’ meer dan zomaar een mengvorm van populaire genres. Met name de wat zenuwachtige maar efficiënte manier waarop de Spaanse tandem het verhaal vertelt, met heel veel kleine prentjes per pagina, tilt deze strip boven de middelmaat uit in vrijwel alle genres uit waartoe hij zou kunnen behoren.


David Muñoz & Manuel Garcia
‘Land van de vampiers 1: Exodus’,

Medusa, 48 blz., € 16,95.

22 September 2015, 13:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina