Strip Turnhout


Recensie

Jim Curious. Reis naar de diepten van de oceaan (Matthias Picard)

Een 3D-brilletje opzetten is in de bioscoop al geen rariteit meer. Maar voor een strip hadden we het nog niet meegemaakt.  Matthias Picard tekende ‘Jim Curious’ zodat je een rood-groen kartonnen brilletje moet opzetten om de strip in al zijn glorie te kunnen lezen.

De eerste pagina’s zet hij je wat op een verkeerd been, maar zodra ‘Jim Curious’ onder water gaat, snap je waarom Picard er dit effect bij wil. Hij verrijkt er zijn tekeningen zodanig mee dat je werkelijk elke hoek van de tekening ziet voordat je het blad omslaat. Ondanks zijn naïeve tekenstijl gebruikt hij erg veel details, zonder dat het geheel te druk oogt.

Een puur prentenboek is dit echter niet. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer bizar het verhaal wordt. Wat begint met het kijken naar vissen krijgt een slot dat even onvatbaar is als een David Lynch-film, maar zonder dat je met frustraties achterblijft. (WLE)


Matthias Picard
‘Jim Curious. Reis naar de diepten van de oceaan’,

Bries, 52 blz., €20.

22 September 2015, 13:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina