Strip Turnhout


Recensie

Robert Moses. De man die New York bouwde (Pierre Christin & Olivier Balez)

Robert Moses (1888-1981) bepaalde veertig jaar lang bijna in zijn eentje hoe de stad New York er moest gaan uitzien. Of je nu door de stad wandelt of fietst, of je er met de auto doorheen rijdt dan wel gewoon de trein of de metro neemt, het is onmogelijk om niet langs, door of over projecten van Moses te passeren.

Stripveteraan Pierre Christin (bekend van zijn samenwerkingen met onder meer Tardi, Bourgeon en Bilal) schreef voor tekenaar Olivier Balez een strip over de opkomst en de ondergang van een van de machtigste urbanisten. De kleurrijke retrostijl van Balez dient het erg degelijke script, en maakt van deze biostrip – in tegenstelling tot veel andere albums in dit populaire genre – veel meer dan een uitgetekende Wikipedia-pagina. (TH)


Pierre Christin & Olivier Balez
Robert Moses. De man die New York bouwde, Blloan, 104 blz., 24,95 €.

10 September 2015, 14:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina