Strip Turnhout


Recensie

Robert Moses. De man die New York bouwde (Pierre Christin & Olivier Balez)

Robert Moses (1888-1981) bepaalde veertig jaar lang bijna in zijn eentje hoe de stad New York er moest gaan uitzien. Of je nu door de stad wandelt of fietst, of je er met de auto doorheen rijdt dan wel gewoon de trein of de metro neemt, het is onmogelijk om niet langs, door of over projecten van Moses te passeren.

Stripveteraan Pierre Christin (bekend van zijn samenwerkingen met onder meer Tardi, Bourgeon en Bilal) schreef voor tekenaar Olivier Balez een strip over de opkomst en de ondergang van een van de machtigste urbanisten. De kleurrijke retrostijl van Balez dient het erg degelijke script, en maakt van deze biostrip – in tegenstelling tot veel andere albums in dit populaire genre – veel meer dan een uitgetekende Wikipedia-pagina. (TH)


Pierre Christin & Olivier Balez
Robert Moses. De man die New York bouwde, Blloan, 104 blz., 24,95 €.

10 September 2015, 14:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina