Strip Turnhout


Recensie

Drie vruchten (ORIOL & ZIDROU)

Roodkapje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje: ondanks de lieflijk aandoende verkleinwoorden zijn sprookjes tot aan de rand gevuld met wreedheden, dat is geweten. Voeg aan het lijstje gerust ‘Drie vruchten’ van Oriol en Zidrou toe.

Een oude koning wil koste wat het kost blijven leven. Geleerden die zijn probleem niet kunnen oplossen, vermoordt hij koudweg en eigenhandig, en zijn hofnar vergaat het al niet beter. Dan dient een satanische raadgever zich aan. Die vertelt de koning dat het zou helpen als hij het vlees van de moedigste van zijn drie zonen op zou eten.

Zo heren, op reis! De intelligente lezer heeft het dan al wel begrepen: de gruwel houdt niet op, dit is geen verhaaltje om de kleintjes mee in bed te stoppen. Zelfs het slot, hoewel gedeeltelijk ‘open’ en vrouwvriendelijk, kan niet echt vrolijk stemmen.

Alles bij elkaar dus een origineel sprookje , met de typische ingrediënten en conventies van het genre. Als lezer moet je je onvervaard in ‘sprookjesmode’ zetten en de magie, de griezel en de plotse wendingen over je heen laten denderen. De tekeningen zetten de unheimliche sfeer prachtig in de verf. (IV)


ORIOL & ZIDROU
‘Drie vruchten’, Blloan, 80 blz., €18,95.

8 September 2015, 15:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina