Strip Turnhout


Recensie

Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal (Willem Van Helden, Rob Van Eijck, Jos Van Waterschoot & Joost Pollmann)

Het is van ‘Wordt Vervolgd’ van Evelien en Kees Kousemaker geleden dat nog eens zo’n omvangrijk en degelijk referentiewerk over de strip in Nederland verscheen. ‘Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal’ verschijnt als catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling, die liep in museum Meermanno in Den Haag. In een rijk geïllustreerd, verzorgd en goedgeschreven boek wordt een breed beeld geschetst van de Nederlandse strip in al zijn verschijningsvormen. Een standaardwerk, waar we nog vaak naar zullen teruggrijpen.


Willem van Helden, Rob van Eijck, Jos van Waterschoot en Joost Pollmann
‘Strips! 200 jaar Nederlands beeldverhaal’, Lecturis, 208 blz., €39,50.

22 September 2015, 15:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina