Strip Turnhout


Recensie

Ayak & Por (Wilbert van der Steen & Marc Legendre)

Zodra je het eerste album van ‘Ayak & Por’ openslaat, dringt één vraag zich op: waar komt die in godsnaam vandaan? Dan gaat het uiteraard niet over de scenarist van dit album met drie kortverhalen, want Marc Legendre heeft zijn strepen al meer dan verdiend, onder meer met ‘Biebel’, ‘Amoras’, ‘Sam’ en een reeks stripromans. Nee, dan hebben we het over de Nederlandse tekenaar Wilbert van der Steen.

Die blijkt tot voor een paar jaar vooral illustraties en jeugdboeken gemaakt te hebben, waarna hij besliste zich op zijn grote jeugdliefde te gaan toeleggen: de strip. Zijn tekeningen zijn prachtig, zijn inkleuring even eigenzinnig als bizar (elke prentje krijgt een andere basiskleur), en het resultaat is op zijn zachtst gezegd een verrassing, die zowel van talent, inspiratie als maturiteit getuigt.

De verhalen houden het midden tussen fantasy en sprookje, maar hebben een heel eigen toon – die vrij ver af staat van het meeste andere werk van Legendre. (TH)


Wilbert van der Steen & Marc Legendre
‘Ayak & Por’, Strip2000, 48 blz., €8,95.

22 September 2015, 13:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina