Strip Turnhout


Recensie

timo 4: hoog en droog (Alex Turk)

De voorbije jaren zijn we in België zo verwend met nieuwkomers dat de aandacht voor de Nederlandse strip sterk is afgenomen. Uitgeverij Strip2000 stelt een aantal nieuwe reeksen voor, en die illustreren vooral dat het niveau nogal wisselvallig is.

Alex Turk heeft met het soms erg bijtende ‘Mevrouw De Heks’ al bewezen een meester van de gort

droge en tegelijke absurde humor te zijn. In Timo trekt hij dit moeiteloos door

voor een kinderpubliek. Dat levert een aantal erg geslaagde gags op, zoals degene die zijn opgebouwd rond de kikker die geen emoties kan tonen en dan maar smileys gebruikt. (WLE)Alex Turk
‘Timo – Hoog en droog’, Strip2000, 48 blz., €8,95.

10 September 2015, 13:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina