Strip Turnhout


Recensie

Antarctica 1: Bedrog (Jean-Claude Bartoll & Bernard Kölle)

Al is het andere eind van de wereld tegenwoordig maar een goedkope vlucht verwijderd, toch blijven we gefascineerd door een verleden waarin nog complete werelddelen onontdekt waren. Op deze fascinatie speelt de nieuwe reeks ‘Antarctica’ handig in. Ze vertelt het verhaal van de concurrerende ontdekkingsreizigers Robert F. Scott en Roald Amundsen en hun race naar Antarctica.

Het avonturenverhaal, geïnspireerd door de reisverslagen van beide ontdekkingsreizigers, wordt verweven met een romantische nevenplot over een valselijk van moord beschuldigde scheepsofficier en zijn vriendinnetje. De tekenstijl is realistisch en vaak wat statisch, en het verhaal zit boordevol informatie die de historische setting tot leven moet brengen. Dat maakt dit eerste deel tot een geduldige inleiding die benieuwd maakt naar de avonturen die zullen volgen. (AG)


Jean-Claude Bartoll & Bernard Kölle
‘Antarctica 1: Bedrog’, Glénat, 48 blz., €16,95.

8 September 2015, 15:59 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina