Strip Turnhout


Cartoon Network lanceert een teken-, schrijf- en animatiewedstrijd voor kinderen

Met bekroonde hitseries als Adventure Time, Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball en Steven Universe is Cartoon Network sinds jaar en dag een kweekvijver voor de grootste namen uit de animatiewereld. In hun zoektocht naar de volgende generatie teken-, schrijf- en animatietalent lanceert Cartoon Network dit najaar met Imagination Studios, een wedstrijd waarbij kinderen gestimuleerd worden om hun creativiteit de vrije loop te laten en verder te ontwikkelen.

Vanaf 1 september kunnen Vlaamse kinderen deelnemen aan deze online wedstrijd, die opgedeeld is in 3 categorieën: Tekenen (4 tot 8 jaar), script schrijven/storyboard (8 tot 12 jaar) of animatie (10 tot 14 jaar). Binnen die categorieën kunnen ze hun fantasie ten volle laten werken. Laat ze een nieuw personage bedenken in Ben 10 of een aflevering schrijven voor Adventure Time… de mogelijkheden zijn eindeloos. De kans bestaat dat ze binnenkort hun eigen werk kunnen aanschouwen op Cartoon Network!

Bovendien organiseert Cartoon Network in samenwerking met enkele partners gedurende de wedstrijdperiode verschillende activiteiten in Vlaanderen. Zo kunnen kinderen dankzij mu-zee-um tijdens het Filmfestival Oostende (11 – 19 september) aan een leuke workshop deelnemen, waarbij hun deelname meteen verzameld wordt.

Per categorie zijn er ook nog eens mooie prijzen te winnen, zoals tekenpakketten van Staedtley, een Wacom tekentablet of een iPad. De wedstrijdjury die deze prijzen mag uitreiken bestaat uit experten als Lectrr (huiscartoonist De Standaard), Maliboe (scenaristen Zone Stad) en Isabelle Cracco (leerkracht animatiefilm aan de Academie voor Beeldende Kunst Gent).

Op de website van de Imagination Studios kunnen de kinderen terecht voor tips en tricks van makers als Ben Bocquelet (Gumball) en Rebecca Sugar (Adventure Time), maar ook voor een rondleiding achter de schermen en een pak materialen die hen kunnen helpen bij de deelname, zoals teken- en kleurbladen, storyboards, muziekfragmenten, special effects en nog veel meer.

1 September 2015, 10:15 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina