Strip Turnhout


Michaël Olbrechts over ‘Vierenveertig na Ronny’

Michaël Olbrechts, die vorig jaar debuteerde met het bekroonde ‘De allerlaatste tijger’, legt momenteel de laatste hand aan ‘Vierenveertig na Ronny’. “Tegen eind januari zou het in de winkel moeten liggen”, vertelt hij. “Het wordt een boek in kleur van 110 pagina’s en zal verschijnen bij Oogachtend, net zoals ‘De allerlaatste tijger’. In tegenstelling tot zijn voorganger is dit boek niet autobiografisch, maar wel uit het leven gegrepen, of dat is toch de bedoeling.”

Hoofdpersonage van ‘Vierenveertig na Ronny’ is vake, die na een beroerte niet langer thuis kan blijven wonen bij zijn vrouw. Voordat hij naar het tehuis moet, wil zijn familie hem een laatste ‘onvergetelijk weekend’ bezorgen. “Vake was jarenlang voorzitter van de Frontsoldaten, een re-enactmentgroep. Die worden nu ook opgetrommeld om fases uit zijn leven na te spelen. Maar het loopt niet zoals gehoopt en uiteenlopende verwachtingen zorgen voor ruzie. Op het avondfeest worden alle verschillende personages geconfronteerd met de problemen in hun eigen leven en die van de rest, en zo wordt het inderdaad een onvergetelijke dag voor iedereen, behalve voor vake.”

Voor stripspeciaalzaak Het Besloten Land maakte Michaël een flyer met hun eindejaarstips. “De klassieke booswichten uit de bekende jeugdstrips hebben de kersman overvallen om hem al die prachtige strips afhandig te maken. Toen de tekening af was hebben ze bij HBL beslist om er ook een kerstkaart van te maken.” Anatool, Krimson en Gargamel verdiepen zich in ‘Vier jaargetijden’, ‘De beeldhouwer’, ‘De fotograaf’, ‘Supercrash’, ‘De onwetenden’, ‘Verkild hart’ en ‘Love in vain’ maar er zijn ook verwijzingen naar onder meer Kuifje, Amerikaanse superhelden en Nero. Veel plezier met de zoektocht!

Meer pagina’s uit ‘Vierenveertig na Ronny’ vindt u op de website van Michaël Olbrechts.

17 December 2015, 06:00 Wouter

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina