Strip Turnhout


Tieten Met Haar stelt eerste boek voor

Het Gentse tekenaarscollectief Tieten Met Haar stelt vanavond ‘Flatlands’ voor, dat verschijnt bij de Antwerpse uitgeverij Bries. Voor dit eerste boek maakten tekenaars Valentine Gallardo, Alexander Robyn, Mathilde Vangheluwe, Jana Vasiljevic, Nina Vandeweghe en Nina Van Denbempt nieuwe kortverhalen die geïnspireerd werden door de roman ‘Flatland’ van Edwin Abbott.

Met de voorstelling van het boek vanavond wordt ook de tentoonstelling ‘Fluttering and Spinning above Flatland’ in de Bries Space in Borgerhout geopend. De zes jonge auteurs beschilderden hiervoor grote houten panelen en tonen origineel werk, zowel voor het nieuwe boek als voor andere projecten. De tentoonstelling is tot en met 16 januari elke zaterdag open van 13u tot 18u en op zondag 20 december van 14u tot 18u.

Tieten Met Haar wil een platform voor beginnende illustratoren en striptekenaars creëeren. Daarvoor geven ze een eigen tijdschrift uit, waarvan de afgelopen drie jaar zeven nummers verschenen, en trekken ze naar Europese stripfestivals. Meer info via de website van Tieten Met Haar.

18 December 2015, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina