Strip Turnhout


Zalige Kerstmis met Peanuts

Vandaag vijftig jaar geleden zond CBS ‘A Charlie Brown Christmas’ uit, de eerste animatiefilm gebaseerd op de stripreeks ‘Peanuts’ van de Amerikaanse auteur Charles Schulz. Die groeide uit tot zo’n succes dat hij vandaag rond de kerstdagen nog steeds op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden. Dit jaar is dat met de twee uur durende special ‘It’s your 50th Christmas, Charlie Brown’, met naast de film onder meer een documentaire over de making of en optredens van onder meer Boyz II Men, Sarah McLachlan en het All-American Boys Chorus.

‘A Charlie Brown Christmas’ wordt in België niet op televisie vertoond. Net op tijd voor Kerstmis verschijnt wel ‘Snoopy en Charlie Brown: de Peanuts film’ in de Belgische bioscoopzalen. In deze 3D-langspeelfilm van de makers van ‘Ice Age’ bindt Snoopy de strijd aan met De Rode Baron terwijl Charlie Brown nog steeds het meisje met de rode haren voor zich probeert te winnen. Het scenario werd mede geschreven door Craig en Bryan Schulz, respectievelijk de zoon en kleinzoon van wijlen Charles Schulz.

De link tussen Serge Gainsbourg en Charlie Brown ontdekt u in Stripgids 44. In hetzelfde nummer belijdt ook Leen Huet haar liefde voor ‘Peanuts’, en meer in het bijzonder voor Lucy Van Gelder, één van de personages uit de strip.

Voor Stripgids 8 (februari 2008) schreef John Updike een uitgebreide bespreking van ‘Sparky uit St.-Paul’, de eerste grote biografie over Charles M. Schulz. Die kunt u hier nog eens herlezen.

9 December 2015, 05:00 Wouter

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina