Strip Turnhout


Recensie

De adelaars van Rome IV (Enrico Marini)


Ha, het oude Rome! Sandalen, gladiatoren, bedelaars, keizers, wagenrennen, legionairs… De stad van de zeven heuvels ten tijde van Caesar, Augustus en Nero levert nog steeds bakken inspiratie. Ook voor strips. Jacques Martins ‘Alex’ werd ondertussen enigszins geüpdatet met het knappe ‘Murena’ en het magnifieke ‘De Adelaars van Rome’, een verhaal over een Germaanse prins en een Romeinse vriend die in een oorlog lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Waar de actie in de eerste twee albums nog voornamelijk gesitueerd was in het decadente en tegelijk troosteloze Rome van rond het jaar nul, verplaatste het verhaal zich in het vorige album naar de donkere Germaanse wouden. Tekenaar Enrico Marini sleurt de lezer bijna letterlijk door de modder en tekent nog steeds de knapste vrouwen en bloederigste gevechten.

Begin dit jaar lazen we dat Marini besloten had om van zijn reeks een zesluik te maken, waardoor hij zichzelf meer tijd en ruimte wil geven om het verhaal van de Germaanse opstand en de broederstrijd uit te diepen. Eigenlijk slecht nieuws, want het bevestigde nogmaals dat er wel degelijk een einde komt aan een van de mooist getekende realistische strips van het moment. (WA)

Enrico Marini

‘De Adelaars van Rome IV’, Dargaud, 60 blz., €9,50.


21 January 2016, 15:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina