Strip Turnhout


Recensie

Alexander: de sandalen van Hermes (Bart Proost en Barcas)

Tekenaar Bart Proost en scenarist Barcas brengen met ‘De sandalen van Hermes’ een tweede album uit over hun poulain Alexander de Grote. Net als in deel 1, ‘Alfa en Omega’, is Alexander een held op sokken, grote mond maar klein van gestalte, en het hartje is nóg een stuk kleiner. Met de Griekse geschiedenis en mythologie als achtergrond  een gezond uitgangspunt voor alle grollen en grappen die we nodig hebben voor een op een ruim publiek mikkende familiestrip.

Oogstrelend is ‘Alexander’ alleszins: verzorgd tekenwerk, mooie inkleuring en lettering. De

makers hebben met hun overstap naar uitgeverij Strips2go geen slechte zaak gedaan. Ook de plot is best goed bedacht: de wereldveroveraar die heil ziet in de gevleugelde sandalen van de boodschapper der goden, daar zitten verhaalstof én logica in. Het zwakke punt ligt bij bovenvermelde grollen en grappen. Die zijn vaak wat voorspelbaar en missen scherpte. (IV)

Bart Proost & Barcas

‘De Sandalen van Hermes’, Strips2go, 46 blz., €5,95.

21 January 2016, 13:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina