Strip Turnhout


Recensie

Alexander: de sandalen van Hermes (Bart Proost en Barcas)

Tekenaar Bart Proost en scenarist Barcas brengen met ‘De sandalen van Hermes’ een tweede album uit over hun poulain Alexander de Grote. Net als in deel 1, ‘Alfa en Omega’, is Alexander een held op sokken, grote mond maar klein van gestalte, en het hartje is nóg een stuk kleiner. Met de Griekse geschiedenis en mythologie als achtergrond  een gezond uitgangspunt voor alle grollen en grappen die we nodig hebben voor een op een ruim publiek mikkende familiestrip.

Oogstrelend is ‘Alexander’ alleszins: verzorgd tekenwerk, mooie inkleuring en lettering. De

makers hebben met hun overstap naar uitgeverij Strips2go geen slechte zaak gedaan. Ook de plot is best goed bedacht: de wereldveroveraar die heil ziet in de gevleugelde sandalen van de boodschapper der goden, daar zitten verhaalstof én logica in. Het zwakke punt ligt bij bovenvermelde grollen en grappen. Die zijn vaak wat voorspelbaar en missen scherpte. (IV)

Bart Proost & Barcas

‘De Sandalen van Hermes’, Strips2go, 46 blz., €5,95.

21 January 2016, 13:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina