Strip Turnhout


Recensie

De strijd om het vuur 1: In de nacht der tijden (Emmanuel Roudier )


In 1911 publiceerde de Belgische schrijver J.-H. Rosy Aïné, pseudoniem van Joseph Henri Boex, zijn roman ‘La guerre du feu’, die in 1981 succesvol verfilmd werd door Jean-Jacques Annaud. De Fransman Emmanuel Roudier, een archeologie-enthousiasteling die zich specialiseerde in de prehistorie, maakte er nu een geslaagde stripadaptatie van, die een trilogie moet worden.

Roudier slaagt er in om de prehistorische wereld, waarin de voorouders van de mens letterlijk moesten vechten voor hun vege lijf, krachtig weer te geven. Vooral de breed uitgesmeerde confrontaties tussen de dieren onderling, zoals die tussen de oerossen en de mammoeten of tussen de bergleeuw en de tijger, zijn behoorlijk indrukwekkend.

Roudier knoopt qua thematiek aan bij klassieke reeksen zoals ‘Toenga’ van Aidans en ‘Rahan’ van Chéret maar brengt ‘zijn’ verhaal in beeld met modernere verteltechnieken. Een veelbelovende start dus van deze minireeks. (WA)


Emmanuel Roudier

‘De strijd om het vuur 1: In de nacht der tijden’, Daedalus, 48 blz., €8,95.


21 January 2016, 15:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina