Strip Turnhout


Recensie

Abeltje (Hautière en Dillies)


De makers van ‘Abeltje’ gebruiken een genre (de dierenstrip) dat doorgaans vooral aangewend wordt bij verhalen voor jongeren e

n kinderen. Maar ze doen er iets helemaal anders mee. Abeltje is een verliefd kuikentje, dat jammer genoeg ook heel verlegen is. Hij wil Epilia, zijn grote liefde, de maan schenken, want daar houdt ze van. Daarom wil hij naar Amerika, het land van de vliegende machines. Op die manier hoopt hij de maan te kunnen vangen. Dat is het begin van een lange tocht weg uit het land van zijn jeugd en kindertijd, waarbij hij het gezelschap zal krijgen van een goedmoedige lobbes van een beer, de enige die zich het lot van het kleine kuiken aantrekt.

‘Abeltje’ is een volwassen strip die zonder enige remming poëtisch en sentimenteel durft zijn. In wat op het eerste zicht een simpel verhaaltje is over liefde en vriendschap, durven de makers (het Franse duo Renaud Dillies en Régis Hautière) het zonder voorbehoud over grote gevoelens hebben. Een mooie en aangrijpende strip. (TH)


Hautière & Dillies

‘Abeltje’, Blloan/Ballon Media, 144 blz., €24,95.


21 January 2016, 13:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina