Strip Turnhout


Jerry Spring en Sophie integraal bij Arboris

Arboris gaat in het voorjaar de integrale avonturen van Jerry Spring (Jijé) en Sophie (Jidéhem) publiceren. Anderhalf jaar geleden begon de Nederlandse uitgeverij met de collectie Klassiekers gebundeld. Daarin verschenen al delen van Baard en Kale, De Beverpatroelje, Guus Slim en Tanguy en Laverdure.

Jijé, grondlegger van het stripblad Robbedoes, beschouwde zijn cowboy Jerry Spring als zijn troetelkind maar vond dat de inkleuringen in de albums afbreuk deden aan zijn werk. Arboris geeft de reeks dan ook uit zoals de tekenaar het zelf had gewild, in zwart-wit op passend crèmekleurig paper. In het eerste deel zijn de eerste drie verhalen uit de reeks opgenomen: ‘Golden Creek’, ‘Yucca Ranch’ en ‘Zilvermaan’.

Jidéhem leerde de knepen van het vak in het atelier van Franquin en als tekenaar van de autorubriek, die gepresenteerd werd door Starter. Die beleefde twee solo-avnturen voor in het derde stripverhaal Sophie haar intrede deed. Zij zou snel de hoofdrol naar zich toe trekken, als eerste Franco-Belgische stripheldin.

Uiteraard is elk deel voorzien van een uitgebreid dossier over de strip en de auteurs. Zowel Jerry Spring als Sophie werden enkele jaren geleden al integraal gebundeld door Dupuis in haar collectie Patrimoine.

22 January 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina