Strip Turnhout


Rob Van Barneveld tekent nu ook servies

Rob Van Barneveld kennen we van zijn vrolijke reeks ‘Rood Gras’ en van zijn ‘Schateiland’-interpretatie ‘De schat van Salami’. Dat hij meerdere pijlen op zijn boog heeft, bewijst hij met zijn gloednieuwe Robshop, waarmee hij met de hand betekend servies in allerlei vormen en maten aanbiedt.

Rob, van striptekenaar naar serviestekenaar, hoe kom je er bij?

“Ik stond afgelopen jaar een paar keer op markten om mijn eigen stripalbums en small-press te verkopen. Een keer had ik naast de boekjes een beetje betekend servies meegenomen en na wat experimenteren bleek dat beter te verkopen dan mijn stripwerk (lacht). Dus toen dacht ik ‘Misschien moet ik daar wat meer mee gaan doen’. Afgelopen weken had ik op een kerstmarkt de verdeling omgedraaid: veel servies en maar een paar stripboekjes. Nou, en toen raakte ik dus uitverkocht.”

Je tekent vooral katten op je serviezen en je hebt ook kattentegels in de aanbieding. Waarom katten?

“Ik heb wel eens andere patronen uitgeprobeerd hoor, kopjes met bloemetjes, of met spookjes. Maar de mensen willen vooral het kattenservies hebben. Vind ik helemaal niet erg trouwens, katten zijn superleuk om te tekenen. Het is al leuk als een katje de kamer in loopt, laat staan als er ook nog eentje rond huppelt op je bordje of je mok.”

Ok, je hebt me helemaal overtuigd. Waar kan ik een Robservies bestellen?

“Ik heb een webshopje en daarnaast sinds kort een Facebookpagina waar ik alle spulletjes regelmatig op plaats. Mocht het bestellen niet lukken via de webshop dan werken mailtjes sowieso altijd naar rob@roodgras.nl.”

Vanaf 1 januari concentreer je je volledig op het tekenen, vanwaar de grote stap?

“Nou, het kriebelde al een behoorlijke tijd en de afgelopen maanden ben ik voor veel betaalde tekenprojecten gevraagd, wat alleen maar meer tekenjeuk opleverde. Ik kon het tekenen altijd goed combineren met mijn baan in de gehandicaptenzorg omdat het tekenwerk maar een beetje was, maar dat werd afgelopen jaar dus meer en meer. Leven van het tekenen is natuurlijk best lastig maar ik wil het gewoon eens een echte kans geven en er 200% voor gaan. En mijn hart ligt ook echt bij het tekenen natuurlijk.”

Wat mogen we op stripvlak van je verwachten in 2016?

“‘De Schat van Salami’ krijgt een herdruk met de Haarlemse Stripdagen, ben ik superblij mee. Daarnaast ben ik druk bezig met een nieuw avontuur rondom Pim, dat rond dezelfde tijd gepland staat. Het wordt terug een ‘verstripping’ van een bekende klassieker maar dan weer heel erg op z’n Robs natuurlijk. Daarnaast wil ik meer kattenstripjes maken, wil ik verder met verstripte recepten en natuurlijk moet er nog meer servies betekend worden (lacht). 2016 wordt dus een goed jaar, sowieso!”

2 January 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina