Strip Turnhout


Erik Kriek stelt ‘In the Pines’ muzikaal voor

Vrijdag stelt Erik Kriek in Amsterdam zijn langverwachte boek ‘In the Pines’ voor. Vertrekpunt voor de verzameling van vijf verhalen waren murder ballads, traditionele liedjes over een verschrikkelijke gebeurtenis. “Het maken van zo’n boek is erg arbeidsintensief dus is het altijd een leuk moment als je het de wereld in kan sturen en een feestje kan geven”, aldus de auteur.

Dat feestje wordt omkaderd door drie live bands, waarvan eentje met Kriek zelf op drums. “Ik hou zelf erg van Amerikaanse rootsmuziek en speel die ook zelf dus dat heeft uiteraard met het boek te maken. Het zijn geen ‘verstrippingen’ dit keer – sowieso een rotwoord, alsof je iets kapotscheurt – maar eerder verhalen die zijn geïnspireerd op murder ballads”, benadrukt de auteur. “Ik heb de songs niet zozeer ‘verstript’ maar ze wel als startpunt gebruikt voor de verhalen.

Bij het boek hoort ook een cd met opnames van de vijf murder ballads en het titelnummer ‘In the Pines’. “De eerste strofe van In the Pines dekt zo goed de lading van mijn boek dat ik dat al vrij snel als titel koos. Het liedje is als verhaal verder niet aanwezig, nee. Dat hoeft toch ook niet?”

‘In the Pines’ zal niet enkel in Krieks moedertaal gelezen kunnen worden. Het boek lijkt uit te zullen zwermen over heel Europa. “We zijn al uit in Frankrijk en Italië. Nu volgt Nederland en in maart Duitsland. Scratch is in onderhandeling met Fantagraphics over een Amerikaanse editie en er is ook interesse uit Spanje, Zweden en Servië maar daar kan ik nog niks met zekerheid over zeggen.”

Meer info over de presentatie vind je op de website van uitgeverij Scratch. Mindshakes publiceerde het hoofdstuk geïnspireerd door Pretty Polly online.

17 February 2016, 06:00 Wouter

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina