Strip Turnhout


Tejo-werking uitgetekend door Mila Van Goethem

Tejo, de organisatie van vrijwillige therapeuten die klaarstaan voor jongeren, stelde onlangs ‘Emma – nu ik toch hier ben’ voor. Met dat stripverhaal wil Tejo zich kenbaar te maken bij haar doelpubliek. ‘Emma’ werd getekend door Mila Van Goethem naar een scenario van Marc Legendre. “We stonden per e-mail met elkaar in contact”, vertelt Mila. “Hij heeft me doorheen de strip altijd enorm gesteund en stond altijd klaar om een compliment te geven. Dat motiveert je als beginnend striptekenaar enorm natuurlijk. Ik heb ook veel geleerd van onze samenwerking. Uiteindelijk heb ik een half jaar al tekenend zijn scenario uitgepluisd en het is wonderlijk hoe hij een verhaal in elkaar steekt. Dat was heel fascinerend om te ontdekken.”

Op basis van het scenario en van de karakterstudies van de personages, onder het toezicht van de mensen van Tejo, ging Mila aan het tekenen. “Ik had de eerste pagina’s in kleur gemaakt maar daar was ik niet helemaal tevreden over. Daarom heb ik gekozen voor een blauwe steunkleur. De mensen van Tejo kwamen met het idee om af te wisselen met rood, net als in hun logo. Het rood in de strip staat op plekken die in het Tejo-gebouw afspelen en die hun filosofie weerspiegelen. Ze hebben me zelfs de exacte samenstelling gegeven van het rood dat ze gebruikt hebben voor het schilderen van hun gebouwen!”

Mila geeft af en toe workshops aan jongeren waardoor ze zich makkelijker kon inleven in hun leefwereld. “Het hielp ook bij de keuzes voor hun kledij en uiterlijk. Ik wou graag dat jongeren er zichzelf in kunnen herkennen, dat mijn personages geen archetypische figuurtjes zijn maar er uitzien als echte jongeren die zich uitdrukken met hun kledij en kapsels.”

In Stripgids 43 mochten we nog een blik werpen op de tekentafel van Mila. Toen was ze aan het werken aan een eigen boek over China. “Ik zat in de helft van het aantal pagina’s dat ik wou maken toen ik begon aan het project voor Tejo. Momenteel maak ik samen met Peter Moerenhout een korte strip en dan begin ik terug aan mijn boek over China. Het zal nog wel even duren voor het klaar is. Ik zou het graag door enkele experts laten nalezen zodat alle feiten juist zijn.”

1 February 2016, 06:00 Wouter

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel

WREK, NOT WORK: retrospectieve Olivier Deprez

12 December 2019, 09:00 Roel

Interview met Philippe Capart van La Crypte Tonique

1 December 2019, 10:29 Roel


Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel

Rusty Brown van Chris Ware in het Nederlands vertaald

27 November 2019, 15:04 Tom

Vrouwelijke cartoonisten stellen tentoon in Waasmunster

20 November 2019, 14:18 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina