Strip Turnhout


Workshop Jong Talent in het BSC

© Daniel Fouss / Stripmuseum

Woensdag 9 maart vindt in het Brusselse Stripmuseum voor de derde keer de Workshop Jong Talent plaats. “Misschien een wat misleidende naam want het is eigenlijk een netwerkmoment waarbij beginnende auteurs hun werk kunnen voorstellen aan uitgeverijen”, vertelt Willem Degraeve van het Belgisch Stripcentrum. “Zij kunnen wel feedback geven over zaken waarvan zij vinden dat er nog werk aan is dus op die manier is het toch een constructieve ontmoeting. Hoofddoel is wel een overeenkomst tussen auteur en uitgever.”

Dat het concept werkt, bewijst ‘Le Retour de la Bondrée’, de Franse vertaling van ‘De Terugkeer van de Wespendief’ van Aimée de Jongh die dankzij een vorige Workshop Jong Talent bij Dargaud verscheen. “Je kan als auteur vandaag je werk wel mailen naar een uitgeverij maar vaak krijg je dan zelfs geen antwoord. Wij bieden een mooi staalkaart van uitgeverijen: zowel commercieel als alternatief, zowel Franstalig als Nederlandstalig. Slaat je werk niet aan bij een uitgeverij, dan kunnen zij je direct doorverwijzen naar een collega bij wie het beter past.”

Inschrijven voor de Workshop Jong Talent kan door je naam en eventueel een link naar een blog of portfolio te mailen naar visit@stripmuseum.be. “Om te zorgen dat auteurs niet te lang moeten aanschuiven en dat uitgevers voldoende tijd hebben voor een gesprek, is het aantal plaatsen beperkt tot 100”, geeft Willem Degraeve nog mee.

26 February 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina