Strip Turnhout


‘Dating for Geeks’-diskettes van Kenny Rubenis op Dutch Comic Con

Komend weekend vindt in de Jaarbeurs Utrecht de tweede editie plaats van de Dutch Comic Con, de beurs voor liefhebbers van strips, scifi, fantasy, cosplay, films en games. Kenny Rubenis oogstte er vorig jaar veel succes met zijn stripreeks ‘Dating for Geeks’ en kijkt al verwachtingsvol uit naar het signeren van zijn nieuwste album. “Ik hoop natuurlijk op minstens net zulke rijen als vorig jaar, maar aan de andere kant zou ik deze keer wel wat meer pauze willen dan een half uurtje per dag. Het kan natuurlijk ook dat iedereen die vorig jaar één of twee albums gekocht heeft, het ook wel weer genoeg vindt en deel 3 en 4 niet komt halen. Maar ik zal voor de zekerheid in ieder geval goed ontbijten zaterdag en zondag want met twee keer zoveel likes op Facebook en twee keer zoveel albums uit als vorig jaar vrees ik het ergste voor mijn pauze.”

Kenny verkoopt dit jaar voor het eerst originelen van zijn werk – geen sinecure, aangezien hij al een hele tijd digitaal tekent. “Ik ga ouderwetse 3,5” diskettes verkopen met originele Dating for Geeks bestanden erop! Het begon als een grapje op de Stripdagen in Rijswijk toen ik met collega Gerben Valkema (‘Elsje’) stond te praten over hoe hij zijn originelen kon verkopen op beurzen en ik niet. Een van ons grapte dat ik de originele bestanden op cd-rom of diskette zou moeten verkopen. Later bedacht ik me dat dat helemaal geen slecht idee was. Mijn lezers zijn natuurlijk nerds en ik denk dat die de lol er wel van inzien. Dus voor 5 euro heb je nu een diskette met daarop twee bestanden: eentje met alleen het lijnwerk en eentje met alleen de inkleuring. Past nét op 1,4 MB.”

Het vierde album van ‘Dating for Geeks’, Kenny’s reeks over de amoureuze perikelen van gamers en nerds met ‘normale’ mensen, heet ‘A New Hope’, net zoals de vierde ‘Star Wars’-film. Voorlopig heeft hij geen brieven van advocaten ontvangen. “Sst! Disney (eigenaar van de rechten op ‘Star Wars’, nvda) heeft overal oren (lacht)! Al vanaf dag één wist ik dat als er ooit een vierde album in de reeks zou komen, dat dat ‘A New Hope’ moest heten. Deel 5 wordt overigens geen ‘The Empire Strikes Back’. Misschien vries ik aan het einde van dat deel wel mijn strip alter ego in in carboniet!”

De titel van het nieuwe album doet alleszins het beste vermoeden voor de ontluikende romance tussen geek Jasper en Yvon van het datingbureau. “Na de cliffhanger van deel 3 waarin de twee – spoiler! – samen in bed belandden, gaat hun verhaal weer verder. Er is wat nieuwe hoop voor de Yvon/Jasper shippers! Hoe het allemaal met ze gaat aflopen kan – nou ja, wíl – ik echt nog niet zeggen, jullies zullen nog even geduld moeten hebben. Ik wil die twee niet teveel pushen, laat die liefde maar natuurlijk groeien – of niet natuurlijk (lacht).”

24 March 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina