Strip Turnhout


Jan Truyens en Bries lanceren crowdfundingcampagne

De oude man Anton sterft en belandt in het hiernamaals. Daar beleeft hij een wild avontuur met Guido, de broer van God. Jan Truyens zette vorige zomer de laatste pennentrek op papier voor zijn boek ‘Over God z’n broer en andere fijne vleeswaren’ en trok met een map vol platen naar uitgeverij Bries.

Truyens tekende, schilderde, plakte en knutselde zijn verhaal volledig in kleur in elkaar. Wegens het ongewone groot liggend formaat wordt het drukken en afwerken van de strip echter een dure zaak. Daarom lanceren de auteur en de uitgeverij een crowdfundingcampagne op voordekunst.nl. Aangezien het verhaal al helemaal afgewerkt is, kan het boek na het afronden van een succesvolle campagne ergens tussen mei en augustus dit jaar verschijnen.

Jan Truyens is tekenaar, illustrator, vormgever en kok. Het koken doet hij om den brode, de rest omdat hij het heel erg graag doet. Hij tekende platenhoezen voor onder meer ‘t Hof van Commerce, Wallace Vanborn en Waldorf. Zijn werk sierde al de cover van Stripgids #10, waarin zijn kortverhaal ‘Nanook de Afrikaanse Eskimo’ gepubliceerd werd.

19 March 2016, 09:46 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina