Strip Turnhout


Recensie

The Gigantic Beard That Was Evil (Stephen Collins)

Op het eiland Hier is alles keurig geregeld. De dagen verlopen steeds op dezelfde manier, de huizen en straten zijn er netjes, en alles ligt keurig op zijn plaats. De mensen van Hier hebben de zee de rug toegekeerd, want de zee betekent onvoorspelbaarheid en chaos.

In Hier woont Dave, een kale man die zijn dagen vult met tekenen en luisteren naar The Bangles (altijd ‘Eternal Flame’). Op zijn gezicht staat welgeteld één haar, maar op een dag groeit dat haar uit tot een baard die, ondanks alle pogingen om hem in te tomen zo welig tiert dat het huis te klein is en hij de straat begint te overwoekeren.

Daves baard wordt een nationaal probleem, waaraan eerst kappers en daarna tuiniers het hoofd proberen te bieden. Daardoor sijpelt de wanorde langzaam in het dagelijkse leven op Hier, met ongeschoren hagen en zelfgeknipte koppen. Het spreekt vanzelf dat hier krachtig moet ingegrepen worden, en dat gebeurt dan ook.

‘The Gigantic Beard That Was Evil’ van nieuwkomer Stephen Collins is een boek dat zich aan je opdringt : het is groot, dik, helemaal in potlood getekend in een stijl die nergens mee te vergelijken valt, en met een verhaal dat verwacht dat je zonder morren meegaat in zijn eigen, bizarre logica. Het is alsof Roald Dahl nog even terug is komen kijken, en heeft leren tekenen. (WL)


Stephen Collins
‘ The Gigantic Beard That Was Evil’,  Jonathan Cape, 240 blz.,€20.(Engelstalig)

26 April 2016, 14:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina