Strip Turnhout


Recensie

The Adventures of Superhero Girl (Faith Erin Hicks)


Het leven is geen pretje, zelfs niet als je superheldenkrachten hebt. Of toch niet als je krachten niet echt je dat zijn, als je in Canada woont (met een veel te klein aanbod aan slechteriken) en als je broer Kevin een geliefde superheld is die bovendien er nog goed zijn brood mee verdient ook. Ziedaar in het kort het verhaal van de ronduit geweldige webcomic ‘The Adventures of Superhero Girl’ door Faith Erin Hicks, die nu gebundeld zijn in een mooi, oblong boekje.

Superhero Girl moet natuurlijk af en toe wel (middelmatige) baddies bevechten, maar verder lijkt haar leven verdacht veel op dat van een gewoon meisje van 20: ze woont samen met een roommate, klaagt dat ze te weinig onder de mensen komt en kan zich helemaal verliezen in de kleine geneugten des levens (als daar zijn, katten en chocoladeijs). Maar ondertussen redt ze de stad wel van een buitenaardse robot die alles platstampt – geen dank!

De kracht van Hicks zit er hem precies in de combinatie van de heroïek van de cape en het lijden van de vaat, die ze zonder verpinken door elkaar mengt in een heerlijke stijl die manga combineert met alternatieve comics. Natuurlijk zijn niet alle strips even geweldig : webcomics volgen vaak het ritme van het jaar, en een kerstspecial in augustus is niet echt optimaal. Niettemin, als superhelden niet uw ding zijn, vooral dit boek lezen. En anders ook natuurlijk. (WL)


Faith Erin Hicks
‘The Adventures of Superhero Girl’, Dark Horse, 112 blz., ca. €13.
(Engelstalig)


26 April 2016, 15:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina