Strip Turnhout


Recensie

The Adventures of Superhero Girl (Faith Erin Hicks)


Het leven is geen pretje, zelfs niet als je superheldenkrachten hebt. Of toch niet als je krachten niet echt je dat zijn, als je in Canada woont (met een veel te klein aanbod aan slechteriken) en als je broer Kevin een geliefde superheld is die bovendien er nog goed zijn brood mee verdient ook. Ziedaar in het kort het verhaal van de ronduit geweldige webcomic ‘The Adventures of Superhero Girl’ door Faith Erin Hicks, die nu gebundeld zijn in een mooi, oblong boekje.

Superhero Girl moet natuurlijk af en toe wel (middelmatige) baddies bevechten, maar verder lijkt haar leven verdacht veel op dat van een gewoon meisje van 20: ze woont samen met een roommate, klaagt dat ze te weinig onder de mensen komt en kan zich helemaal verliezen in de kleine geneugten des levens (als daar zijn, katten en chocoladeijs). Maar ondertussen redt ze de stad wel van een buitenaardse robot die alles platstampt – geen dank!

De kracht van Hicks zit er hem precies in de combinatie van de heroïek van de cape en het lijden van de vaat, die ze zonder verpinken door elkaar mengt in een heerlijke stijl die manga combineert met alternatieve comics. Natuurlijk zijn niet alle strips even geweldig : webcomics volgen vaak het ritme van het jaar, en een kerstspecial in augustus is niet echt optimaal. Niettemin, als superhelden niet uw ding zijn, vooral dit boek lezen. En anders ook natuurlijk. (WL)


Faith Erin Hicks
‘The Adventures of Superhero Girl’, Dark Horse, 112 blz., ca. €13.
(Engelstalig)


26 April 2016, 15:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina