Strip Turnhout


Recensie

François Schuiten. L’horloger du rêve’ (Thierry Belfroid)


U moet al een stevige salontafel hebben om dit machtige salontafelboek  in huis te kunnen halen. Rtbf-journalist Thierry Bellefroid schetst een portret van het werk van de Brusselse meestertekenaar François Schuiten, vooral bekend van de reeks ‘De duistere steden’ op een scenario van Benoît Peeters. Maar Schuiten doet veel meer dan dat, en daar legt dit boek –in de eerste plaats aan de hand van honderden schitterende illustraties – de nadruk op. Veel aandacht gaat naar Schuitens theaterdecors, zijn ontwerpen voor paviljoenen op wereldtentoonstellingen en andere gebouwen, en zijn filmdecors. Het lijstje van regisseurs dat een beroep deed op Schuiten oogt indrukwekkend, hij mag regisseur Jaco Van Dormael zelfs tot zijn intimi rekenen. Eerder een boek om in te kijken dan in te lezen – maar dat was ongetwijfeld ook het opzet. Een prachtig boek voor géén geld. (TH)


Thierry Belfroid

‘François Schuiten. L’horloger du rêve’, Casterman, 400 blz., €50.

(Franstalig)

26 April 2016, 14:38 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina