Strip Turnhout


Comics Station Antwerp opent in april 2017

Vrijdag werd de eerste steen gelegd van Comics Station Antwerp, het nieuwe indoor thema- en belevingspark rond populaire Belgische stripfiguren in het station Antwerpen-Centraal. De opening staat voorlopig gepland voor Pasen 2017, waarna de minder gekende stationshal aan het Kievitplein voor minstens 18 jaar de thuisbasis van het CSA zal zijn. Centraal in het 6000 m² grote park staat een glazen toren van 27 meter hoog die vier verdiepingen verbindt.

Comics Station Antwerp zal zo’n 250 dagen per jaar open zijn: op woensdagen, tijdens het weekend en op Belgische en Nederlandse feest- en vakantiedagen. In zes themazones worden de bezoekers aan de hand van een zestigtal klassieke en interactieve digitale attracties en doe-activiteiten meegenomen in het universum van Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, Urbanus, Lucky Luke en De Smurfen. Daarnaast wordt een zevende Comics Factory zone voorzien voor tijdelijke projecten en zullen een theater- en bioscoopzaal deel uit maken van het complex. Het horecagedeelte en de themawinkel zullen het hele jaar door open en vrij toegankelijk zijn.

In totaal wordt meer dan 12,5 miljoen euro geïnvesteerd in het project, dat meer dan zestig mensen tewerk zal stellen. Comics Station Antwerp mikt op zo’n 300 000 bezoekers per jaar.

16 May 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina