Erlangen kleurt Nederlands en Vlaams

Je bent hier:  Home » Nieuws » Erlangen kleurt Nederlands en Vlaams

Kinky & Cosy worden in het Duits uitgegeven door Avant-Verlag.

Meer dan tien Nederlandstalige stripauteurs zijn volgende week te gast op het Internationaler Comic-Salon Erlangen, het belangrijkste internationale Duitse stripfestival. Onder meer twee tentoonstellingen, een live tekenatelier en het unieke tijdschrift Parade worden aan hen gewijd.

The Kinky & Cosy Experience, de hersenspoelende container die eerder onder meer aanwezig was op het Stripgids Festival, zal van 26 tot en met 29 mei nietsvermoedende bezoekers ontvangen in het centrum van Erlangen. In het Kunstmuseum worden originelen van Brecht Evens (‘Panter’), Ben Gijsemans (‘Hubert’), Olivier Schrauwen (‘Arsène Schrauwen’), Simon Spruyt (‘Junker’) en Guido van Driel (‘Toen we van de Duitsers verloren’) getoond. In het Rathaus maken zij bovendien samen met onder meer Jeroen Funke, Wasco en Charlotte Dumortier en onder leiding van Randall Casaer en Joost Swarte vier nummers van Parade, dat ter plekke op de risograph wordt gedrukt. Het tijdschrift van 20 pagina’s op A5-formaat wil een staalkaart bieden van strips uit Nederland en Vlaanderen.

Erlangen biedt zo een voorproefje van de activiteiten rond strips op de Frankfurter Buchmesse in oktober, waar Vlaanderen en Nederland eregasten zijn. Die activiteiten worden in goede banen geleid door Frankfurt 2016, een samenwerking tussen het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren.