Strip Turnhout


Voorstelling eerste Syrische strip in Turnhout

Vanavond wordt in Turnhout, tijdens de opening van het Arab Cartoon Festival, ‘Freedom Hospital’ voorgesteld, het eerste Syrische stripboek. Auteur Hamid Sulaiman, die momenteel in Parijs woont, zal aanwezig zijn bij de presentatie.

‘Freedom Hospital’ gaat over het gelijknamige clandestiene ziekenhuis dat wordt opgericht door Yasmine, een vreedzame activiste. Ze woont er samen met onder meer een Koerd, een Alawiet, een Frans-Syrische journalist en een radicale moslim. Naarmate de burgeroorlog verergert, evolueren ook hun onderlinge relaties. Sulaiman liet zich voor het verhaal inspireren door waargebeurde verhalen van landgenoten om zich heen.

Het Franstalige ‘Freedom Hospital’ wordt vanavond vanaf 19u30 voorgesteld in de Tuinzaal van de Warande in Turnhout. Aansluitend deelt ‘social media’ cartoonist Omdar Abdallat zijn ervaringen met het publiek. Het betekent eveneens de opening van het Arab Cartoon Festival, waar werk van zestien cartoonisten uit elf oosterse landen getoond worden. De toegang is gratis.

6 May 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina