Strip Turnhout


D’Auwe maakt voetbalreeks voor Strip2000

Strip2000 maakt al lang niet meer alleen ‘strips met humor’. Onder het Gorilla-label verschijnen er avonturenverhalen en ook sport is een populair onderwerp aan het onderwerp. Na onder meer ‘Louca’, ‘Pinanti United’ en ‘Junior & Co’ verschijnt volgende week met ‘FC Schwalbe’ het eerste deel van een nieuwe voetbalstrip, ditmaal van de hand van Dirk van der Auwera.

Als D’Auwe maakte de hoofdinspecteur van de Lierse politie albums voor onder meer ‘Humor in beroepen’ en ‘Rooie oortjes’. Enkele jaren geleden tekende hij ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van voetbalclub Lierse al ‘Lierse dribbelt de Chinese Muur’. “Maar ik ben zeker geen die-hard voetbalfan. Af en toe volg ik wel een wedstrijd terwijl ik aan het werk ben. Toen ik klein was ging ik met mijn vader regelmatig naar wedstrijden van Lierse. De laatste jaren komt dat er niet meer van.”

In de gags van ‘FC Schwalbe’ spelen de leden van de lokale voetbalclub de hoofdrol. “De vaste personages zijn de coach, de voorzitter, de poetsvrouw, de terreinverzorger en enkele voetballers. Daarnaast spelen er onder meer een zeer bevallige clubdokter en een iets minder bevallige kinesiste mee. Pas op, het is totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld ‘FC De Kampioenen’. Mijn reeks draait zowel om acties op het voetbalplein als ernaast. De spelers en het bestuur denken dat ze een topclub zijn maar in werkelijkheid is dat toch even anders. Het is zeker de bedoeling dat er een vervolg komt en wie weet zelfs meer maar dat zal afhangen van de respons van de – hopelijk talrijke – lezers.”

Naast strips maakt D’Auwe ook karikaturen en illustraties. “Mijn grote probleem is dat ik alles graag doe en niet kan kiezen – hoewel, probleem… Daar komt nog eens bij dat ik zeer moeilijk neen kan zeggen tegen opdrachten, met als gevolg dat ik steeds veel werk heb, buiten mijn dagelijkse job. Soms wordt het moeilijk om alles te combineren maar zolang het plezant is, blijf ik het doen.”

2 June 2016, 07:00 Wouter


Jarige Dick Matena in Eppo

17 April 2018, 05:00 Wouter

‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

13 April 2018, 05:00 Wouter

Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

4 April 2018, 05:00 Wouter

Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

29 March 2018, 05:00 Wouter

Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

21 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina