Strip Turnhout


Thomas Du Caju stelt ‘Little England’ voor

Thomas Du Caju, tekenaar van ‘Sabbatini’ en ‘Betty & Dodge’ en ondertussen al weer tien jaar een van de assistenten van Merho voor ‘De Kiekeboes’, werkt momenteel aan een nieuwe reeks. ‘Little England’ speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Britse kolonie Birma. Hoofdpersonage is de zestienjarige kolonelszoon Jonathan.

“Hij loopt school in de buurt van de luchtmachtbasis maar kent ook het échte Birma met zijn pagodes, zijn rebelse boeddhisten en zijn beruchte nachtclub, de Blue Moon”, vertelt Thomas. “Zijn nieuwe huisgenoot, de Amerikaanse piloot Archie, smokkelt hem binnen in dat broeierige hol van duizend-en-één nachten waar vrouwen halfnaakt dansen en militairen voor een ja of een nee op de vuist gaan. Jonathan verliest er zijn jongenshart aan de Aziatische zangeres Ruby. Maar dan vallen de Japanners Pearl Harbor aan en komt de oorlog, die tot dan enkel in Europa woedde, gevaarlijk dichtbij. Een Brits vliegtuig wordt neergehaald en Jonathan ontdekt dat de Blue Moon een schuilplaats is voor rebellen. Hij zou alarm moeten slaan maar hij wil eerst Ruby waarschuwen…”

Als alles volgens planning verloopt, verschijnt ‘Ruby’, het eerste album uit de nieuwe stripreeks, halfweg volgend jaar onder de vleugels van Zéphyr, het luchtvaartlabel van Dupuis. “Ik neem aan dat ze ook een Nederlandstalige versie zullen uitgeven maar daarover hebben we nog niet gepraat”, aldus Thomas. Ook een tweede album, met als werktitel ‘De koninklijke cobra’, staat al in de steigers.

7 June 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina