Strip Turnhout


Cross Comix gaat voor kruisbestuivend festival

Zaterdag 8 oktober vindt in de Rotterdamse Schouwburg de eerste editie plaats van het Cross Comix festival. Initiatiefnemers zijn de Rotterdamse striptekenaars Hanco Kolk (‘Gilles de Geus’, ‘S1ngle’), Erik de Graaf (‘Verzamelde herinneringen’, ‘Scherven’) en Robert van der Kroft (‘Sjors en Sjimmie’, ‘Claire’). Zij willen in optredens, expo’s, debatten en nieuwe media de ontmoeting tonen tussen het beeldverhaal en andere kunstvormen zoals theater, architectuur en muziek.

De organisatoren betogen dat de strip vandaag “een ongekende bloeiperiode” doormaakt en overal is, van kranten en televisie tot games en emoticons. “Cross Comix toont ook de maatschappelijke en economische betekenis van de tekenkunst en de strip in het bijzonder. In de huidige beeldcultuur leggen tekenaars haarfijn de complexiteit van de samenleving en daarin dominerende en sluimerende opinies en emoties bloot.” Onder meer Kamagurka, Aimée de Jongh en Spinvis bevestigden al dat ze zaterdag 8 oktober aanwezig zullen zijn in de Rotterdamse Schouwburg.

26 July 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina