Strip Turnhout


Don Lawrence Collection neemt Uitgeverij L over

Agent 327 (Uitgeverij L) in stripblad Eppo (Don Lawrence Collection)

Eind deze maand gaat Jacques Post, initiatiefnemer van Uitgeverij L, het stripfonds van Luitingh-Sijthoff, met pensioen. L geeft onder meer het werk van de Franse scenarist Christophe Arleston, educatieve strips van Eric Heuvel en ‘Agent 327’ van Martin Lodewijk uit. Sinds 1 juli is L onderdeel geworden van Don Lawrence Collection. De uitgeverij van Rob van Bavel is verantwoordelijk voor het tweewekelijkse stripblad Eppo en de albumpublicaties van de strips die daarin verschijnen, zoals ‘Storm’, ‘Liberty Meadows’ en ‘January Jones’.

“DLC geniet een uitstekende reputatie en was vanaf het begin de eerste keuze”, zegt Jacques Post. “Met andere partijen is niet eens gesproken. De beide fondsen vullen elkaar goed aan, overlap is er nauwelijks. Ik ben er blij mee.” “Dankzij deze overname heeft Don Lawrence Collection er een prachtig fonds bij”, vult Rob van Bavel van DLC aan. “We zijn daarmee de grootste onafhankelijke stripuitgeverij van Nederland. Het merk Uitgeverij L blijft onder de vleugels van DLC gehandhaafd als een zelfstandige imprint.”

7 July 2016, 14:34 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina