Strip Turnhout


Martin Lodewijk opent nieuw Nederlands stripmuseum Strips!

Zaterdag 3 september opent in de Rotterdamse wijk Wijnhaven het nieuwe stripmuseum Strips!. Dat gebeurt met een expo over het strip- en reclamewerk van Martin Lodewijk en een signeersessie van Lodewijk en Gerard Leever, tekenaar van ‘Suus & Sas’ uit Weekblad Tina.

Directeur Marc Kleijnen van Strips! noemt de keuze voor de rasechte Rotterdammer en “levende legende” Lodewijk logisch. Dat hij zelf aanwezig kon zijn bij de opening van de tentoonstelling, was ook een groot voordeel ten aanzien van bijvoorbeeld Marten Toonder. Die krijgt volgend voorjaar, aan het einde van de viering van 75 jaar ‘Tom Poes’, een expo in Strips!.

Met de aandacht voor buitenlandse tekenaars zoals Hergé en Walt Disney hoopt Strips! een aanvulling te zijn voor het Nederlands Stripmuseum in Groningen. In het 2000 m² grote gebouw is ook plaats voor animatiefilms, computer game art en cartoons. In samenwerking met de Openbare Bibliotheek Rotterdam werd een stripbibliotheek en -documentatiecentrum opgericht. Een hapje eten kan in lunchcafé Ijzerbroot, vernoemd naar Lodewijks ‘Agent 327’.

31 August 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina