Strip Turnhout


‘De verloren episodes’ van Tistjen Dop

Dertig jaar na het laatste album verschijnt er een nieuwe strip van Tistjen Dop, de onfortuinlijke werkzoekende die getekend werd door Wegé (pseudoniem van Willy Geets). ‘De verloren episodes’ bundelt de laatste onuitgegeven grappen en verschijnt naar aanleiding van de dertigste verjaardag van stripwinkel Tistjen Dop in Turnhout.

De eerste strips van Wegé verschenen onder meer in de eerste reeks Stripgidsen. In de jaren tachtig werd Tistjen Dop een Turnhoutse beroemdheid dankzij zijn vaste stek in het huis-aan-huis-blad Turnhout Ekspres. Toen de reeks na tien jaar op haar laatste benen liep, vroeg collega-verzamelaar Ad Hendrickx aan Wegé of hij de naam van diens stripfiguur mocht gebruiken voor zijn nieuwe winkel.

‘De verloren episodes’ bundelt alle nog niet in album verschenen moppen, waaronder de eerste en de laatste strook van Tistjen Dop. Voor de cover bewerkte Wegé een cartoon uit 1987 met onder meer enkele knipogen naar zijn muzikale held Frank Zappa.

Van ‘De verloren episodes’ verschijnen twee uitgaves: de reguliere, die verkrijgbaar is bij uitgeverij Bonte, en een speciale editie voor de stripwinkel. Ad Hendrickx zal de honderd exemplaren, met op de achterzijde een foto van de opening van Tistjen Dop in 1986 met alle winnaars van de Bronzen Adhemar, uitdelen aan zijn klanten.

14 September 2016, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina