Strip Turnhout


Workshops, signeersessies en Lucky Luke op 80e Boekenbeurs

Maandag werd het startschot van de tachtigste Boekenbeurs gegeven. Nog tot en met vrijdag 11 november is Antwerp Expo de place to be voor liefhebbers van literatuur. Ook strips nemen weer een belangrijke plaats in in het programma. De uitreiking van de Willy Vandersteenprijs 2016 op woensdag 9 november om 16u op het Rood Podium in hal 4 staat uiteraard al met stip aangeduid in uw agenda.

Verder vertellen de mensen van Standaard Uitgeverij vandaag op het Rood Podium over innovatie in de strip, inhoudelijk (spin-offs van bekende series), qua beleving (bijvoorbeeld Comics Station) en digitaal (het Yieha-platform). Op de stand van WPG Uitgevers geeft Zaza een workshop rond zijn gravures op vrijdag 4 november. Dinsdag 8 november, de dag van de Amerikaanse verkiezingen, kun je er ’s avonds op de foto met Captain America. Judith Vanistendael vertelt en toont hoe haar boek ‘Mikel’ ontstond op vrijdag 11 november.

Ballon Media focust vooral op de jarige Lucky Luke. Tijdens het Lucky Hour tussen 14u en 15u krijgen kinderen een cowboysjaaltje en in de Photobooth kunnen ze zichzelf vereeuwigen in een westerndecor. Vrijdag 4 november nemen Hanco Kolk, Gerben Valkema en Romano Molenaar het op de stand van Ballon op tegen Kim Duchateau, Charel Cambré en Serge Baeken in een heuse stripbattle der Lage Landen. Een week later, op de laatste dag van de Boekenbeurs, komen tekenaar Achdé en scenarist Jul het nieuwe album van Lucky Luke signeren.

Ook wie een krabbel wil van Merho (‘De Kiekeboes’), Fabio Bono (‘De Rode Ridder’), Bronzen Adhemar-winnaar Luc Cromheecke (‘De tuin van Daubigny’) en nog veel meer stripauteurs kan tussen 31 oktober en 11 november terecht in Antwerp Expo. Het volledige overzicht vind je op www.boekenbeurs.be.

2 November 2016, 06:00 Wouter

Maankop-tekenaar wint Sint-Michielsprijs

14 October 2019, 11:44 Jasper

Debuut ‘Zwerveling’ van Peter Van den Ende neemt ons mee op zee

12 October 2019, 07:43 Tom

Strip(auteur)s op de 83ste Boekenbeurs

10 October 2019, 12:15 Jasper

Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Veilinghuis Bernaerts veilt opnieuw tekeningen van POM

7 October 2019, 10:19 Tom

29e editie Wilrijkse Stripdagen

5 October 2019, 09:51 Roel

Die Keure brengt Engelse vertaling van Koude Oorlog-strip

30 September 2019, 19:55 Jasper


Afscheid van twee stripmonumenten

7 October 2019, 20:32 Jasper

Nieuw hommage-album Suske & Wiske door Paul Geerts in 2020

5 October 2019, 10:18 Tom

Waarom schrijf ik?

1 October 2019, 12:31 Roel

Gratis magazine Kristof Spaey in de stripwinkel

29 September 2019, 10:24 Tom

Stripmuseum viert feest

25 September 2019, 14:55 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina