Strip Turnhout


Kuifje en de treinen in Train World

In het eerste plaatje van ‘Kuifje in het land van de Sovjets’, het eerste avontuur van de reporter dat binnenkort voor het eerst in kleur verschijnt, stappen Kuifje en Bobbie de trein op met bestemming Berlijn. De band tussen de schepping van Hergé en treinen is letterlijk zo oud als de strip zelf. Hergé illustreerde zelfs nog brochures voor de Belgische spoormaatschappij NMBS.

De eerste verjaardag van Train World, het Brusselse museum gewijd aan de spoorwegen, is dan ook de ideale gelegenheid voor een eerste tijdelijke tentoonstelling, Tintin à Train World. Kuifje reisde de hele wereld rond en gebruikte daarbij niet zelden een trein als vervoermiddel. De expo toont niet alleen originele platen maar ook documentatie uit het persoonlijk archief van Hergé.

De scenografie van Train World, gelegen aan het station van Schaarbeek, werd getekend door stripauteur en treinliefhebber François Schuiten, die ook meewerkt aan deze tijdelijke expo. Tintin à Train World is van dinsdag 6 december 2016 tot en met zondag 16 april 2017 te bezoeken.

5 December 2016, 06:00 Wouter


Jarige Dick Matena in Eppo

17 April 2018, 05:00 Wouter

‘Het Amusement’: nieuwe Brecht Evens in september

13 April 2018, 05:00 Wouter

Ook Baba Yega krijgt een eigen stripalbum

4 April 2018, 05:00 Wouter

Theodoor Cleysters bij Huberty & Breyne

29 March 2018, 05:00 Wouter

Persbericht: Turnhout zet in op games, cards en comics

21 March 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina