Strip Turnhout


Belgisch album verkozen tot Fauve D’or

De jury van het stripfestival van Angoulême, het grootste van Europa, heeft de Fauve D’or, de prijs voor het beste album dat het afgelopen jaar in Frankrijk verscheen, toegekend aan ‘Paysage après la bataille’. Die strip werd gemaakt door de Brusselse scenarist en cineast Philippe de Pierpont en de Ardeense tekenaar en stripleraar Eric Lambé en uitgegeven door het Brusselse Frémok en het Franse Actes Sud.

‘Paysage après la bataille’ is de vierde samenwerking tussen de Pierpont en Lambé, die er vier jaar over deden om het boek uit te brengen. Het verhaal gaat over Fanny die haar kind verloren heeft door een verkeersongeluk. Ze zoekt onderdak in een caravancamping, waar ze zich in de sneeuw en de eenzaamheid weer samen probeert te rapen.

Frémok organiseerde het afgelopen weekend in Angoulême ook Knock Outsider Komiks, een expo over de jarenlange samenwerking tussen de stripauteurs van de uitgeverij en kunstenaars met een verstandelijke beperking. De Franse krant Le Monde beschreef de bescheiden tentoonstelling als “l’expo qui met KO le regard sur le handicap”.

28 January 2017, 20:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina