Strip Turnhout


Tekeningen van Gilbert Declercq over migratie in parlement

In het Belgisch federaal parlement is nog tot en met 10 maart 2017 de expo Human Migration te bezichtigen. De tentoonstelling wil volgens curator Hervé Claeys tonen dat migratie een universeel fenomeen van alle tijden is, met steeds dezelfde oorzaken, en dat er voor de mensheid slechts één oplossing overschiet: leren samenleven.

Het internationale karakter van de expo wordt onderstreept door het werk van de Fransman Yann Arthus-Bertrand, de Belg Gilbert Declercq en de Nederlander William Habraken.

Habraken stelde landkaarten met verschillende migratiestromen samen en illustreerde die met etnografische schoenen uit het Oost-Vlaamse Shoes or no Shoes museum. Arthus-Bertrand exposeert twintig foto’s over sterke vrouwen op de vlucht terwijl fragmenten van zijn film ‘Human’ vertoond worden. Gilbert Declercq tenslotte tekende en schilderde de oorzaken van migratie en hoe vluchtelingen nieuwe horizonten opzoeken. Daarnaast zijn zijn originele stripplaten voor ‘Een koffer vol hoop’, een strip over de jonge Oostenrijkse vrouw Enzi die begin twintigste eeuw naar Amerika migreert, tentoongesteld.

De expo is gratis te bezoeken. Tijdens de finissage op 8 maart, Internationale Vrouwendag, zullen vrouwelijke senatoren de winnaars aanduiden van een wedstrijd waarbij een schoen in het thema ‘migratie’ gedecoreerd moet worden.

30 January 2017, 06:00 Wouter

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina