Strip Turnhout


Tekeningen van Gilbert Declercq over migratie in parlement

In het Belgisch federaal parlement is nog tot en met 10 maart 2017 de expo Human Migration te bezichtigen. De tentoonstelling wil volgens curator Hervé Claeys tonen dat migratie een universeel fenomeen van alle tijden is, met steeds dezelfde oorzaken, en dat er voor de mensheid slechts één oplossing overschiet: leren samenleven.

Het internationale karakter van de expo wordt onderstreept door het werk van de Fransman Yann Arthus-Bertrand, de Belg Gilbert Declercq en de Nederlander William Habraken.

Habraken stelde landkaarten met verschillende migratiestromen samen en illustreerde die met etnografische schoenen uit het Oost-Vlaamse Shoes or no Shoes museum. Arthus-Bertrand exposeert twintig foto’s over sterke vrouwen op de vlucht terwijl fragmenten van zijn film ‘Human’ vertoond worden. Gilbert Declercq tenslotte tekende en schilderde de oorzaken van migratie en hoe vluchtelingen nieuwe horizonten opzoeken. Daarnaast zijn zijn originele stripplaten voor ‘Een koffer vol hoop’, een strip over de jonge Oostenrijkse vrouw Enzi die begin twintigste eeuw naar Amerika migreert, tentoongesteld.

De expo is gratis te bezoeken. Tijdens de finissage op 8 maart, Internationale Vrouwendag, zullen vrouwelijke senatoren de winnaars aanduiden van een wedstrijd waarbij een schoen in het thema ‘migratie’ gedecoreerd moet worden.

30 January 2017, 06:00 Wouter


Nieuws uit eigen huis

8 February 2018, 13:12 Wouter

Einde voor Brabant Strip Magazine na kwarteeuw

25 January 2018, 17:00 Wouter

‘Voor wie de liefde’: één dichter, vijf illustratoren

23 January 2018, 05:00 Wouter

Folio is benieuwd naar uw mening

17 January 2018, 05:00 Wouter

Papieren jazzconcerten

11 January 2018, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina