Strip Turnhout


‘Kuifje’-covers herdacht door Pascal Schokaert

De strips van hobbytekenaar Pascal Schokaert, waaronder karikaturen van personages uit ‘James Bond’ en van striptekenaars met hun bekendste personage en twee albums van geheim agent James Dobbelo, verschijnen bij Uitgeverij Bonte. Op sociale media oogst hij momenteel succes door bekende stripfiguren op te laten duiken in de klassieke covers van ‘Kuifje’.

“Eigenlijk ben ik grote verzamelaar van ‘De Kiekeboes’”, vertelt Pascal. “Aangezien ik de covers van ‘Kuifje’ echte juweeltjes vind, wou ik de twee combineren in één tekening om thuis op te hangen. Toen ik de afgewerkte tekening van ‘Kiekeboe in Congo’ doorstuurde naar Merho, bleek dat hij net een reis naar Afrika achter de rug had. Ik had zoveel plezier bij de uitwerking dat ik nog een tweede wou maken. Nu wil ik alle covers van ‘Kuifje’ hertekenen. Ik hou enorm van de stijl van Hergé en Eric Heuvel en ook qua verhaallijnen ben ik fan van ‘Kuifje’ en ‘January Jones’. Ook Walthery, de tekenaar van ‘Natasja’, vind ik geweldig.”

Aanvankelijk tekende Pascal de stripfiguren en covers waar hij zin in had. Nu hij ze allemaal wil afwerken, gaat er wat meer denkwerk aan de tekeningen vooraf. “Na een tiental afgewerkte covers begon ik meer naar covers en stripfiguren te zoeken waarvan het leuk zou zijn ze samen te voegen, bijvoorbeeld ‘Lucky Luke in Amerika’ of de Smurfen met de paddenstoelen van ‘De geheimzinnige ster’. Of ik keek naar de naam van de strip zoals ‘De 7 kristallen bollen’, waar ik ‘bollen’ kon veranderen in ‘Bollie’ of ‘De krab met de gulden scharen’ dat ‘Duifje met de gouden haren’ werd.”

6 February 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina