Strip Turnhout


Recensie

De zwarte Dahlia (Miles Hyman + Matz / David Fincher naar James Ellroy)

Met The Black Dahlia schreef James Ellroy in 1987 een klassieke detective noir over een waar gebeurde maar nooit opgeloste moord die het leven van twee politiemannen beheerst. Het boek werd in 2006 verfilmd door Brian De Palma en nu is er een verstripping in de ‘Kaliber’ collectie gebaseerd op de ideeën die David Fincher had voor een eigen verfilming van de roman. Matz werkte die ideeën uit tot een volwaardig stripscenario dat een aardige adaptatie van Ellroys complexe roman geworden is. Er zitten minder details in het verhaal en er zijn een aantal complicaties geschrapt, maar de scenaristen weten Ellroys wervelende cocktail van politierivaliteit, sexuele obsessie en corruptie goed om te zetten. Alleen, de strip is lang niet zo wervelend als het boek zelf. De pitbull schrijfstijl van Ellroy is afwezig door het statische tekenwerk. Miles Hymans prenten zijn knap uitgewerkt, sfeervol en melancholisch, maar te mooi en bloedeloos voor het shockerende verhaal van De zwarte Dahlia. (CB)

Miles Hyman + Matz / David Fincher naar James Ellroy
‘De zwarte Dahlia’,
Casterman (Kaliber), 174 blz., €20.

14 February 2017, 12:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina