Strip Turnhout


Recensie

De zwarte Dahlia (Miles Hyman + Matz / David Fincher naar James Ellroy)

Met The Black Dahlia schreef James Ellroy in 1987 een klassieke detective noir over een waar gebeurde maar nooit opgeloste moord die het leven van twee politiemannen beheerst. Het boek werd in 2006 verfilmd door Brian De Palma en nu is er een verstripping in de ‘Kaliber’ collectie gebaseerd op de ideeën die David Fincher had voor een eigen verfilming van de roman. Matz werkte die ideeën uit tot een volwaardig stripscenario dat een aardige adaptatie van Ellroys complexe roman geworden is. Er zitten minder details in het verhaal en er zijn een aantal complicaties geschrapt, maar de scenaristen weten Ellroys wervelende cocktail van politierivaliteit, sexuele obsessie en corruptie goed om te zetten. Alleen, de strip is lang niet zo wervelend als het boek zelf. De pitbull schrijfstijl van Ellroy is afwezig door het statische tekenwerk. Miles Hymans prenten zijn knap uitgewerkt, sfeervol en melancholisch, maar te mooi en bloedeloos voor het shockerende verhaal van De zwarte Dahlia. (CB)

Miles Hyman + Matz / David Fincher naar James Ellroy
‘De zwarte Dahlia’,
Casterman (Kaliber), 174 blz., €20.

14 February 2017, 12:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina