Strip Turnhout


Recensie

Vorstenbloed 3: Wolven en koningen (Dongzi Liu & Alejandro Jodorowsky)


Dramatische, kronkelige plots over de strijd om de macht, met een flinke dosis geweld en bloot: we kunnen het intussen wel zo’n beetje als vaste kost beschouwen bij de bijzonder productieve Chileense scenarist (en cineast) Alejandro Jodorowsky (o.m. ‘Borgia’, ‘De incal’, ‘Ogregod’). In ‘Vorstenbloed’ krijgen we opnieuw een variatie op dit recept. Centraal staat ook in dit derde en voorlaatste deel, ‘Wolven en koningen’, de voortdurende strijd tussen koning Alvar en koning Honim: beiden willen ze het koninkrijk van de ander veroveren en zo almachtig worden. In een poging tot verzoening besluiten ze hun kinderen aan elkaar uit te huwelijken. Hun nakomeling zal over het hele rijk heersen. Maar Alvars zoon Vaal is een kreupel, geniepig gedrocht, en Honims dochter Mara een ontembare feeks die nog liever doodvalt dan dat ze zich door een man – kreupel of niet – laat aanraken. Alsof dat nog niet volstaat, strooit Jodorowsky nog heel wat andere karikaturale personages uit over de pagina’s, die door de Chinese tekenaar Dongzi Liu in rasechte, digitaal vormgegeven fantasy-stijl tot leven worden gebracht. Het is allemaal wat te veel van het goede. Of gewoon teveel tout court. (AG)

Dongzi Liu & Alejandro Jodorowsky
‘Vorstenbloed 3: Wolven en koningen’, Glénat (Grafica), 56 blz., €15,95.

14 February 2017, 11:51 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina