Strip Turnhout


Comic House stelt leden voor via vernieuwde website

Comic House heeft een nieuwe website gelanceerd. Daarop staan meer dan tweeduizend pagina’s nieuw werk verzameld van de bijna honderd stripmakers, cartoonisten en animatiefilmers die lid zijn van het Amsterdamse stripcollectief.

Comic House werd in 1984 opgericht door striptekenaar Hans Buying en is meer dan dertig jaar later een serieuze gesprekspartner voor het bedrijfsleven en de politiek. De tekenaars leveren via het collectief strips, cartoons en animaties voor onder meer schoolboeken, productverpakkingen en reclamecampagnes.

Het merendeel van de auteurs zijn Nederlanders, waaronder bekende namen zoals Daan Jippes, Erik Kriek en Hanco Kolk. Daarnaast zijn ook onder meer de Belgische cartoonist Lectrr en de Amerikaanse illustrator Peter Hoey vertegenwoordigd. In 2013 ontving Comic House de P. Hans Frankfurtherprijs voor bijzondere verdiensten van het Stripschap.

21 February 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina