Strip Turnhout


Recensie

India Dreams 8: De adem van Kali (Maryse & Jean-François Charles)

Nadat ze de vijfdelige eerste cyclus van ‘India Dreams’ hadden afgerond, draaide het koppel Maryse en Jean-François Charles de klok honderd jaar terug voor deze nieuwe reeks, waarvan nog niet vast staat hoeveel delen hij zal bevatten. Jean-François Charles schildert de platen van deze albums rechtstreeks in, wat ze een dromerige atmosfeer geeft die perfect lijkt te passen bij het door de Britten gekolonialiseerde India van begin negentiende eeuw.

Voor het volgen van het verhaal is het aangeraden om de twee voorafgaande delen te lezen, al wordt dat handig opgevangen door een personage te introduceren dat nog van niks weet en dus een korte inhoud verteld krijgt. Maar hoewel de tekeningen er prachtig exotisch uitzien, lopen er toch wat veel verhaallijnen door elkaar om echt in de strip gezogen te worden. Een mankement dat echter perfect opgevangen kan worden door die verhaallijnen mooi samen te laten vallen aan het einde van deze cyclus. (WA)


Maryse & Jean-François Charles
‘India Dreams 8: De adem van Kali’, Casterman, 48 blz., €14,50.

14 February 2017, 11:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina