Strip Turnhout


MotorCity van Berthet online bij Champaka

Champaka houdt niet alleen verkoopstentoonstellingen van originele stripplaten in haar Brusselse galerij maar ook op haar website. Momenteel staan daar 21 platen, zowel in zwart-wit als met de inkleuringen van Dominique David, uit ‘Motor City’ te koop. Dat is de nieuwe strip van Philippe Berthet, de Belgische Fransman die eerder onder meer ‘De Ideeëndealer’, ‘De P.I. van Hollywood’ en ‘Pin-Up’ tekende. Hij werkt al zijn hele carrière samen met verschillende scenaristen en gebruikte dat idee als uitgangspunt voor de collectie Zwartlijn.

Voor de one-shots en tweeluiken in Zwartlijn werkte Berthet eerder samen met Régis Hautière en Zidrou. Voor ‘MotorCity’ schreef Sylvain Runberg, bekend van onder meer ‘Heroveringen’, zijn stripbewerking van ‘Millennium’ en het recente ‘Het Rijk’, een misdaadthriller die zich afspeelt tijdens een bijeenkomst van oldtimeradapten in een Zweeds dorpje. “Een festijn voor een tekenaar als Berthet”, aldus de website van Champaka, “en voor de liefhebbers van zijn ‘klassiek-moderne’ kijk op de polar!”

7 February 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids nummer 2!

Reportage uit Hellhole Brussels, Duitse strips en 36 pagina’s Judith Vanistendael!

Nummer 2 van de nieuwe Stripgids is nóg dikker. Vanaf 27 oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina