Strip Turnhout


Patrick Cornelis debuteert met zombiecomic ‘Virus’

Een opgemerkt Vlaams debuut: ‘Primaire Infectie’ is het eerste deel van ‘Virus’, een nieuwe comic gemaakt door Patrick Cornelis. “Ik ben al meer dan vijftien jaar zelfstandig graficus van beroep maar ben wel al mijn hele leven bezig met tekenen, schilderen, keramiek, enfin, alles wat met kunst te maken heeft”, stelt hij zichzelf voor. “Ik heb al veel projecten opgestart maar nooit iets afgewerkt tot ik aan ‘Virus’ begon. Om de een of andere reden gaf dit project mij de drive om mij er volledig in te ‘smijten’, zoals ze dat zeggen.”

‘Virus’ werd gecrowdfund via de website Sandawe en wordt uitgegeven in eigen beheer door Pangolin Comics. “Tegenwoordig krijg je als beginnend tekenaar zo goed als geen kans om gepubliceerd te geraken op de ‘normale’ manier. Er is bijna geen enkele uitgeverij die duizenden euro’s in een project investeert waarvan niet bewezen is dat het daadwerkelijk een bepaalde marktwaarde heeft. Via crowdfunding blijf ik alle intellectuele en reproductierechten houden en kan ik aftoetsen hoe mijn project gesmaakt wordt. De businesskant van de zaak was me ook niet volledig vreemd en met hulp van een aantal vrienden uit het milieu heb ik dan mijn verdelingen en dergelijke op poten kunnen zetten.”

‘Virus’ gaat over een lid van een hekscult dat per ongeluk geïnfecteerd wordt door een duistere entiteit en die meeneemt naar de aarde. De cult en het stadje waarin ze wonen wordt in een mum van tijd overspoeld door allesverslindende zombies. Een aanrader voor fans van ‘The Walking Dead’, meent Patrick. “Al zijn er wel een aantal duidelijke verschillen. Niet iedereen is zomaar ‘drager’ van het virus. In het eerste deel zien we wie, wat of hoe de primaire infectie ontstaat. Er zit ook een magisch element in de comic. Dus de zombieliefhebbers kunnen hun hartje ophalen maar moeten zeker geen spinoff verwachten.”

‘Primaire Infectie’ verschijnt onmiddellijk in het Nederlands, het Engels en het Frans. “Mijn ambities zijn torenhoog, ik zou me dolgraag fulltime op mijn tekencarrière willen toeleggen”, bekent Patrick. “Ik heb mijn comic in het Engels geschreven omdat dit voor mij zeer intuïtief gaat. Ik lees zelf enkel comics in het Engels omdat ik dat gewoon een heel coole taal vind. Anderzijds is Sandawe Franstalig en trok ik dus in de eerste plaats veel Franstalige investeerders aan. De Nederlandstalige versie is een logisch gevolg van de feedback die ik van verdelers kreeg. Ik heb nu de mogelijkheid om een hele grote groep potentiële lezers te bereiken dus ik durf hopen op een goede verkoop.”

Ondertussen werkt Patrick volop aan de financiering van het vervolg van ‘Virus’. Wie daaraan mee wil helpen, kan op de website van Sandawe terecht.

1 February 2017, 06:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina