Strip Turnhout


Wasco resideert in The Bries Space

Sinds zaterdag heeft The Bries Space een bewoner. De Nederlandse stripauteur Wasco, van wie anderhalf jaar geleden bij Scratch ‘Het Tuitel Complex’ verscheen, palmt de Antwerpse kunstgalerij van stripuitgeverij Bries vier weken lang in voor projecten, solo en met bevriende kunstenaars. “Ik verwacht een hoop nieuwe vrienden te maken en vooral ook een hoop nieuwe kunst! Dat gaat voorlopig voorspoedig”, aldus Wasco. Het resultaat van het werk van deze week is te zien op de vernissage aanstaande vrijdag 24 februari.

In de tweede week zit er al onmiddellijk een haar in de soep. “Op het stripfestival van Erlangen hebben we op een avond een grote stapel ‘haar in de soep’-cartoons bedacht die er om smeken uitgewerkt te worden. Dat gaat donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 maart gebeuren met Jeroen Funke, Charlotte Dumortier, Anna Stalinski en ook nog Simon Spruyt. Ik hoop daar dan kortelings een mooi Risoboek van te printen.”

Week drie staat in het teken van een artistiek duel met Bronzen Adhemar winnaar Luc Cromheecke. “Wat ik met Luc ga doen weet ik nog niet precies”, zegt Wasco. “We hebben deze vrijdag wat balletjes opgegooid maar weten nog niet precies wat het wordt… Het resultaat siert in ieder geval feestelijk de wanden van de Briesspace op zaterdag 11 maart vanaf 14 uur, in aanwezigheid van ons beiden.”

Tijdens de laatste week vervaardigt Wasco pinguïns en roept hij iedereen in Antwerpen en de rest van de wereld op hetzelfde te doen. Zondag 19 maart in de middag vertrekt vanaf The Bries Space de Eerste Grote Pinguïnprocessie. “Vroeger had ik iets met katten. Maar die werden te lief… Daarna ging ik over op pinguïns. Pinguïns zijn gentlemen. Inmiddels ook alweer veel te populair, maar ik blijf erbij. Vroeger al las ik ‘Zig et Puce’ met Alfred de pinguïn (van strippionier Alain Saint-Ogan, red.).”

Wasco heeft zich voorgenomen om minstens elke week aanwezig te zijn in The Bries Space in Borgerhout van donderdag tot en met zondag van 12u tot 18u. “Ik verheug me erop dat iedereen komt binnenlopen!” De thuisblijvers kunnen op de hoogte blijven via deze blog.

22 February 2017, 05:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina